Welke visserij past bij mij ?

geplaatst in: Nieuwsblog | 0

 

Alle soorten van visserij zijn leuk om te doen. Heerlijk buiten zijn in de natuur. Lekker aan de waterkant met een hengel in je hand, Maar wat voor soort visserij past bij jou?
Je hebt verschillende soorten van visserij, vis je graag met de vaste stok of liever met een werphengel?
Zit je graag als je vist of loop je liever actief rond met je hengel?
Wil je op witvis vissen of heb je liever een roofvis aan je haak?
Je ziet er is voor ieder wat wils, om je een beetje op weg te helpen gaan we verschillende visserijen wat uitdiepen.

Vissen met de vaste stok 

De eerste hengel die vissers gebruiken is meestal een vaste stok. Heb je deze techniek eenmaal onder de knie, dan leer je de rest veel gemakkelijker.Je kunt kiezen uit een telescoop- of oversteekhengel. Een telescoophengel is goedkoop, maar kun je tijdens het vissen niet makkelijk inkorten of verlengen. Met een oversteekhengel kan dit wel. Hoe langer je hengel, hoe verder je uit de oever kunt vissen. Verder heb je onder andere een tuigje,dobber haakje en /voer aas nodig  om mee te vissen. Vissen met de vaste stok doe je zittend op een viskist/stoel . Bij  hengelsport zaltbommel  hebben we een uitgebreid assortiment en we helpen je graag met advies.

Vissen met een werphengel

Het grootste verschil tussen een werphengel en een vaste hengel is dat je met een werphengel ver kunt inwerpen omdat het draad aan een spoel ( molen) en door oogjes door je hengel loopt. Je hebt dus een heel stuk draad om in te werpen. Bij de vaste hengel heb je alleen een stukje draad wat aan het uiteinde van je hengel tot aan het water loopt. Vissen met de werphengel kun je zowel zittend en lopend langs de waterkant doen.
je kunt op karper vissen, statisch vissen en met de  method  Onze  bekendevisser.nl Cindy verteld  je graag over deze manier van vissen.

Witvis of roofvis

De meest voorkomende witvis soorten in ons zoete water zijn,brasemvissen.nl ,Blankvoorn,  Ruisvoorn, Winde ,Zeelt, Barbeel en Kolblei.
De meest voorkomende roofvissen in ons zoete water zijn, Snoek, Snoekbaars, Roofblei, Baars, Forel en Meerval.
In onze zaak komen regelmatig beroemde vissers zoals William  van Tongerlo en Johan Struwe die jou advies kunnen geven over het roofvissen. Het merk  Quantum  wordt veel door hun gebruikt.