Grote Brasem vangen ?

geplaatst in: Nieuwsblog | 0
Waar vissen op brasem?
In Nederland is de brasem algemeen aanwezig. Je kunt ze eigenlijk in elk watertype vinden.  Ze hebben een voorkeur voor stilstaand of langzaam stromend water met een groot voedselaanbod.  Dus je hebt minder kans  om een Brasem te vangen  in ondiep snelstromend water.

 

Waar zwemmen brasems?
De Brasem vertoeft zich het liefste in ruim en open water waarin ze in scholen zoeken naar voedsel  of in ondiepe, begroeide oeverzones, waar de paai- en opgroeigebieden zich bevinden.

 

Wat trekt brasem aan?
Brasems hebben een voorkeur voor stilstaande tot langzaam stromende diepere voedselrijke wateren zoals de benedenlopen van grotere rivieren, meren, kanalen en vaarten.
 * Ongeveer  half juli, vlak na de paaitijd zijn de  vissen vaak uitgehongerd omdat ze tijdens de paaitijd niet de tijd nemen om te azen.  Daarna  kun je de Brasem nog goed vangen totdat het echt koud gaat worden. Vaak tot eind september tot halverwege oktober als het nog warm weer is.
welk lokvoer?
Als lokvoer gebruiken wij de  Brasemkiller van Berlok  
De naam zegt het al, het is HET voer om een flinke Brasem aan de haak te krijgen.Het is een zwaarder voer waar onder andere mais bestanddelen in zitten
Wij geven je nog een tip : voeg geknipte mais en eventueel geknipte pieren toe aan het voer.
Op brasemvissen.nl/ vindt je allerlei artikelen voor het vissen op Brasem.