Hoe moet je method vissen?

geplaatst in: Nieuwsblog | 0

Welke materiaal gebruik je ?

We beginnen met de materialen die je nodig hebt voor het vissen met de  Method Feeder We gaan er vanuit dat er begonnen wordt op kleine meren of vijvers. Voor deze visserij heb je een 3.3m of 3.6m hengel nodig met een werpgewicht tussen de 30 en 50 gram. Dit combineren we met een molen in 3000 of 4000 formaat. Hierbij is een goede slip essentieel voor deze visserij dus bezuinig hier niet op. Op het moment dat je ingeworpen hebt staat de slip vrij zwaar waardoor een goede slip zeer belangrijk is. Over het werpgewicht van de hengel, hierbij houden we rekening met het gewicht van een gevulde korf. Is het gewicht van je Method Feeder al 23 gram, dan zal het volledige gewicht met voer er in snel naar de 40/50 gram gaan. Het is dus noodzaak om te kijken met welk loodgewicht je wil vissen en hier je hengel op aan te passen.

Hoe zwaarder het werpgewicht hoe dikker we de hoofdlijn nemen, dit varieert tussen 22/00mm en 29/00mm. Ook kijken we met het kiezen van de hoofdlijn naar het type water waar we vissen. Vissen we namelijk op een water met obstakels dan is het wenselijk om een dikkere/sterkere hoofdlijn te nemen. Als je namelijk vissen bij deze obstakels weg moet sturen dan is een beetje extra in de lijn wel prettig. Ook is een schepnet en een onthaakmat wenselijk. Deze beschermen de vis tijdens het vangen en zorgen er voor dat ze weer in dezelfde staat terug gaan in het water.

Wat voor aas gebruik je ?

Nu moeten we nog gaan kijken welk (haak)aas we gaan gebruiken.  Aas wat zeer attractief is maar niet snel verzadigd is een goede keuze, bijvoorbeeld een basismix/korfmix . Het voordeel van deze pellets is dat deze uit hoogwaardig vismeel en oliën bestaat en dus zeer attractief is.

Onze bekende visser van  Hengelsport Zaltbommel heeft speciaal voer in het assortiment bedoeld voor Method vissen. Championfeed,  Traper en Saga.

Wafters, Dumbels en Mini Pop-ups zijn ideaal als haakaas.Uiteraad mades en wormen zijn een mooie variatie van trakatie om de karper te lokken.

Bekijk het filmpje over het monteren van de Method korf.