Pelagic vissen in de winter

geplaatst in: Nieuwsblog | 0

DE STRIKER PELAGIC SHAD EN PINTAIL: VOORTBORDUREN OP HET BESTE!

 

William en Johan van ons roofvisteam zijn beide zeer fanatieke pelagische vissers.  Pelagicvissen.nl  is een techniek waarbij je de boot of bellyboat precies boven de vis manoeuvreert, en deze dan “aandropt” met je kunstaas. Het zijn altijd spannende momenten wanneer je de vis op het scherm van je live-sonar ziet reageren op het kunstaas, en je uiteindelijk die tik op de top krijgt, en vastslaat op iets groots. Het mooie is namelijk dat je op deze manier selectief op de grootste vissen van het water kunt vissen. Die hangen immers graag op half water, omdat ze toch niets meer van andere rovers te vrezen hebben.

 

Al een aantal jaar is bij de mannen van het roofvisteam de Quantum Pelagic Shad de eerste keuze wat kunstaas voor deze specifieke visserij betreft, maar helaas zal Quantum op korte termijn Nederland gaan verlaten. Ook de Pelagic Shads komen dus niet meer. We hebben deze overigens nog ruim op voorraad, maar de voorraad zal dus niet meer worden aangevuld. Het was voor ons daarom een uitdaging om een waardige vervanger hiervoor te ontwikkelen, en deze zelfs nog te verbeteren. Het resultaat is onze eigen.pelagic shads , voorzien van borst- en anaalvinnen, een super flexibel staartje en gemaakt van het meest zachte rubber hebben we het beste zelfs nog beter gemaakt! 

 

Daarnaast hebben we als alternatief voor de dagen dat de roofvis écht argwanend is ook de Striker Pintail Shad ontwikkeld. Dit is de ultieme no-action shad, die zo goed als geen turbulentie in het water veroorzaakt. En dat kan op sommige dagen met schuwe vissen net het verschil maken tussen toch nog vis vangen en blanken!

 

De Striker Pelagic en Pintail Shads zijn verkrijgbaar in de vangende formaten 16 en 25 centimeter. Als kleuren zijn zwart (aanrader!), bruin/wit, chartreuse en blauw beschikbaar. De Striker shads zijn alleen verkrijgbaar bij Hengelsport Zaltbommel!

 

Voor tips en tricks…bekijk hier het filmpje van onze bekende visser