Hoe vang je witvis in de winter?

geplaatst in: Nieuwsblog | 0

Witvis vangen in de winter doe je door  je techniek aan te passen.

Tijdens de winter zitten de voorns en  brasemvissen.nl meestal in een school ,vooral in de havens. Ook zitten ze op diepere plekken dan in de zomermaanden.  De witvis is minder actief in de winter en ook  zijn ze een stuk schuwer, dus vissen met minder weerstand heeft voorkeur.

Daarom gebruik je in de winter dunner en lichter materiaal. *dunnere onderlijntjes * voorslag is korter *lichtere dobber  *kleinere haak.

Vissen met goed voer is natuurlijk ook in de winter belangrijk.

In de winter is het water helderder, waardoor je niet gebruik moet maken van licht voer. Witvis is van de bovenkant donker, waardoor ze wegvallen op een donker voer. Dit is een plek waar ze zich dan veilig voelen en daardoor gaan ze wel naar een donker voer toe. Dus neem een donker actief voer  met bestandsdelen die werken .hennep is een ingredient wat goed werkt, je kunt het door je voer gebruiken of als bijvoer Omdat de vis veel minder actief is.moet je niet teveel aas gebruiken, maden kun je gewoon in de winter gebruiken, maar als je met wormen wilt gaan vissen moet je ze wel in kleine stukjes knippen, anders zijn de wormen te groot.

Als je wilt gaan feederen kun je het beste kiezen voor een lichtere feedertop ( 0.5- of 0.7 ) dit zorgt  voor een kleine aanbeet registratie.

Voor meer info kom langs bij Hengelsport Zaltbommel