Witvissen met Hennep !

geplaatst in: Nieuwsblog | 0

Hennep is vaak gedacht een bijproduct voor de winter en herfst maar echter kan je hennep het hele jaar door gebruiken. Eigenlijk is het een onmisbaar ingrediënt en je kan het vooral gebruiken bij een voorn-gerichte visserij.

Je kunt Hennep ook super goed gebruiken voor het witvissen, Bijna iedere witvisser voert er weleens mee en een kleinere groep vist er ook weleens mee als aas op de haak. Ik kan iedere witvisser ook echt adviseren om hennep te gebruiken. Het is een echte killer tijdens het witvissen.

Je kan het gebruiken tijdens het  op witvis kan men het ‘los’ bij-cuppen, mengen door het lokvoer. Uiteraard kan je de hennep korrels ook bij gooien met een werppijp voor meer interactie op het water. Vaak wordt hennep vooral gebruikt bij een voorn-gerichte visserij waarbij veel vissers vergeten daarbij echter dat de aangelokte voorns vaak weer het beste lokmiddel zijn voor andere grotere vissoorten die in de buurt rondzwemmen.

Ook kan je de hennep gaan roosteren, dit heeft een specifieke scherpe lucht, de grote voorns zijn daar erg gek op. Je kan de de hennep branden in een pan met een deksel erop. Zoals je popcorn zou poffen. Een paar minuten is vaak al voldoende. Daarna malen in een koffie molen. Mijn advies is op 1/2 kilo voer 1/8 deel geroosterde hennep.  Uiteraard is er ook kant en klare gebrande Hennep