Roofvissen met kunstaas doe je zo

geplaatst in: Nieuwsblog | 0

roofvissen kan aan de waterkant maar ook vanaf de boot en je hoopt door het binnenhalen van je kunstaas op een mooie snoek, snoekbaars, baars of andere roofvis te vangen. Toch vangt de ene visser vaak meer dan de andere. Naast de keuze van het vele aanbod van kunstaas, kan dit met de gehanteerde techniek te maken hebben.
Wij zetten het op een rijtje voor jou

Welke soorten kunstaas zijn er:
Zoals al gezegd de keuze is gigantisch groot wij zullen de meest populaire kunstaasjes op een rijtje zetten voor je.
Streamer, kunstvliegen, Swimbaits , lepels , bladpilkers , softbaits, Hardbaits, jerkbaits, spinners en twitch baitss en pluggen.

Er zijn diverse Roofvis Techniek
Wij zullen de 3 meeste en populaire manieren toelichten.
– Werpend
– Bodemvissen
– Twitchen.

Werpend:
je begint bij het rustig inwerpen van je kunstaas. kijk op welke plekken je de roofvis kunt verwachten, bijvoorbeeld onder bruggen en bij het riet. Probeer om niet te snel je kunstaas weer in te halen, laat het zinken tot de juiste diepte. Probeer om afwisselend langzaam in te halen en dan een paar snelle slagen te doen of weer even niks. Vooral bij drijvende pluggen kan dit voor mooie aanbeten zorgen. De vis wordt gelokt door de bewegingen van je kunstaas. Wisselen van je kunstaas is soms ook slim, wat de ene dag wel werkt kan de andere dag weer niet werken, verander dan van kleur of wissel pluggen,spinners en shads af.
De stand en beweging van je hengel heeft ook invloed op je techniek. Als je met de hengel langzaam verticaal beweegt maakt je kunstaas golvende bewegingen,en als je je hengel langzaam horizontaal beweegt dan maakt je kunstaas slalom achtige bewegingen. dit geeft mooie effecten die aantrekkelijk zijn voor de roofvis. je kunstaas valt dan ook beter op.
De diepte kun je bepalen door je hengel hoog of laag te houden. als je de hengel hoog houdt dan ligt je kunstaas ondieper in het water,hou je de hengel lager dan ligt je kunstaas dieper in het water.
Bodem vissen:
De Carolina rig , Dropshotten en Ned riggen zijn de meest gebruikte technieken voor de bodem visserij op zoek naar de roofvis. Omdat vaak in de winter de roofvis inactief is en hij de diepere geulen op zoekt om te schuilen. Dan kan het bodem vissen heel effectief zijn om zo te vis te verleiden tot een aanbeet. Een lekker wormpje of kunstaas die voorbij komt kan net de trigger zijn dat hij toch gaat azen.

Het Twichen:
Twitchbait is een momenteel een populaire manier van vissen. Omdat je verschillende soorten vissen er mee kan vangen.
Het geven van korte rukjes met je hengeltop. Dit zogenaamde twitchen zorgt er voor dat je plug onverwachte bewegingen maakt onderwater. Dit kunnen zijwaarts bewegingen zijn zoals je dat ook bij een slidende jerkbait zou zien. Maar hij kan ook extra actie omhoog of omlaag meekrijgen. Zo kan je ook met de slagen van je molen spelen wat betreft het twitchen. Door het onvoorspelbare manier van deze techniek trekt het de aandacht van de Snoek, Snoekbaars en zeker ook de grotere Baarzen.

Zo zie je maar dat er best wel wat techniek komt kijken bij het roofvissen en de keuze is reuze.
Voor meer informatie over het roofvissen, kunstaas en de technieken bent u bij ons in de winkel welkom voor meer uitleg en persoonlijk advies.