Hoe moet je op Barbeel vissen?

geplaatst in: Nieuwsblog | 0

Hoe ga je de Barbeel zoeken?

Stromend water, is een eerste vereiste als je op barbeel wil gaan vissen. Barbeel houd in de eerste plaats van zuurstofrijk water, dammen, stuwtjes, omgevallen bomen, kleine stroomversnellingen en alle andere zichtbare en onzichtbare niveau verschillen zorgen daarvoor.

Achter of rond die obstakels heb je vaak een stuk stilstaand water waar meegesleurd voedsel bezinkt en dat weet ook onze barbeel. Die plaatsen doen ze dan ook regelmatig aan als ze gaan foerageren op zoek naar voedsel.
Als  visser kan je die plaatsen gemakkelijk lokaliseren, je hoeft alleen goed te kijken.
Barbeel vang je het beste op de bodem omdat het een bodemvis is. Hij is Karperachtigen en zijn bijnaam is de zwemmende torpedo.

 

Hoe moet je Barbeel vissen op de waal?
Op de waal vis je vanaf de krib, je zoekt de stroomnaad van de waal op, in deze stroomnaad zit vaak een doodstukje en daar ligt vaak de Barbeel maar ook de Snoekbaars, voorns of Brasems. Omdat het onderwater daar een stil stuk is kan de vis daar in de luwte liggen. Het liefst ligt de Barbeel op een grindplaat vanwege de zuurstof die daar is. En alle lekkere hapje verzamelen zich daar.

 

Wat heb je nodig bij Barbeelvissen?Basis uitrusting is: Hengel 3.90 tot 4.20 meter tot een werpgewicht van 150 tot 200 gram, een stuggere hengel is ons advies. Gebruik een zwaardere feederkorf omdat je naar de stroomnaad gaat vissen en je op je voerplek wilt blijven vissen.Een zwaarder grondvoer, die wat lager in de korf blijft plakken. Wij hebben van champion feed  speciaal barbeelvoer  met kaas in ons assortiment,

 

Wat voor een Aaspresentatie gebruik je voor de Barbeel?
Kaas, kokerjufferlarven, lunchmeat, maden, wormen, hennep, maïs, boilies en pellets zijn zowat het grootste deel van de aassoorten waarmee je barbeel aan de haak kunt slaan.

Wil je meer weten over het Barbeelvissen, kom dan naar  Hengelsport Zaltbommel. Wij hebben een mooi assortiment voor deze visserij. Onze bekende visser kan je meer vertellen over het vissen op Barbeel.