Hoe moet je Dropshotten met dood aas ?

geplaatst in: Nieuwsblog | 0

Nu we weer in het najaar zitten kun je weer dropshotten met dood aas . We zullen je uitleggen welke materialen je het beste kunt gebruiken voor dropshotten voor een goed vis resultaat. Zo werkt het dropshotten met doodaas:

Aan het uiteinde van je lijn bevestig je een loodje. Het beste  kun je hiervoor een speciaal dropshot loodje van een gram of 10  gebruiken. Bijvoorbeeld de  Greenbass    dropshot gewichten .In stromend water zou je voor wat zwaarder lood kunnen kiezen. Het is belangrijk dat je daarboven een haak haaks op de lijn zet.  Wij hebben een mooi assortiment worm haken van Gamakatsu  in ons assortiment die heel effectief zijn voor het dropshotten.

De effectiviteit zit hem vooral in het feit dat je de haak (waar je een shad op prikt) iets van 20 cm boven het lood rechtstreeks op de lijn knoopt.  Omdat je haak zo op enige afstand boven de bodem hangt,heb je minder last van vastlopers. Ook met de dropshot rig zul je  wel eens vast komen te zitten, maar  veel minder snel dan wanneer je met een jig kop vist.

Voor  het dropshotten gebruik je een rig van fluor carbon onderlijn van  Rhino gebruiken en een stinger. we hebben een mooi filmpje  gemaakt waar alles duidelijk wordt uitgelegd. Klik  hier  om het filmpje te bekijken.

Het is belangrijk met dropshotten om heel langzaam het loodje over de bodem naar je toe te trekken met de hengel, daarna al lijn binnendraaiend de hengel weer naar voren of naar beneden bewegen en dit proces herhalen.

Wil je meer weten over dropshotten.nl ? Voor het dropshotten hebben wij een ruim assortiment hangen. Kom gezellig langs bij Hengelsport Zaltbommel, de koffie staat klaar.