Invader shad

geplaatst in: Nieuwsblog | 0

Wil je een goede snoekbaars shad..

Als roofvisteam van Hengelsport Zaltbommel breken we ons al lang het hoofd over een kunstaasje voor met name snoekbaars en baars, dat niet één van de zovelen is. Want welk merk softbaits je ook neemt: ze bieden eigenlijk allemaal hetzelfde. Een visvormig, glad lijf met een schoepstaart. En volgens ons kent de roofvis dat trucje inmiddels wel een beetje…
Teamlid William van Tongerlo: “we kregen de kans om een radicaal en volstrekt eigen ontwerp aan te leveren aan onze leverancier en daar hebben we onze creativiteit flink op losgelaten. We kwamen al snel op een ribbelpatroon, dat naar de staart toe steeds fijner wordt. Zo creëer je een steeds hogere frequentie van trillingen van voor naar achter. En daarnaast hebben we het zachtste van het zachtste materiaal gebruikt voor de optimale actie”.
Teamlid Johan Struwe, tevens professioneel visgids, vult aan: “ik heb deze shad inmiddels uitgebreid met mijn gasten getest. En waar ik normaal probeer te vissen op plekken waar de massa niet komt, heb ik ditmaal de uitdaging aangepakt om juist op de meest druk beviste stekken dit kunstaas voor de leeuwen te gooien. En met succes, want waar andere boten op de stek vertwijfeld verkasten, vingen wij elke dag dubbele cijfers aan baars en snoekbaars aan de Invader Shad. Het is echt een baanbrekend stukje kunstaas! Wanneer ik één klein nadeel mag noemen is dat de Invader Shad door het extreem zachte materiaal niet zoveel vissen meegaat als alternatieve shads, maar dat mag de pret van de meer vangsten niet drukken. Dan koop je er gewoon wat meer. Voor de prijs hoef je het niet te laten!”

 

De Invader Shad is uitsluitend te koop bij Hengelsport Zaltbommel in de vangende kleuren bruin/wit, zwart met glitter en chartreuse. Meer kleuren heb je immers niet nodig. In tien en vijftien centimeter lengte. Vis de Invader Shad verticaal aan een met de omstandigheden corresponderende jigkop, zoals ons Green Bass loodvrij-assortiment. De tien centimeter aan een enkele haak maat 4/0, de vijftien centimeter idem, maar met een klein stingertje. Ook werpend vissen is met deze shad een prima optie.

Wil je meer weten kijk op roofvissen.online of kom eens langs bij hengelsport