Wat hebben vrouwen en ADHD met elkaar?

geplaatst in: Nieuwsblog | 0

Hengelsport en ADHD.

Er zijn onderzoeken gedaan naar de relatie tussen de natuur en ADHD.(Bron Agnes van den Berg Professor aan de universiteit Groningen)

Het is aangetoond dat een kort verblijf in de natuur zorgt voor een betere concentratie en vermindert impulsief gedrag bij kinderen en volwassenen.

Het vinden van een tijdsbesteding of hobby en het omgaan met andere mensen is soms lastig voor mensen met ADHD. vissen is dan een prachtige hobby en vrijetijdsbesteding, die ook goed past bij ADHD.

Vissen en ADHD lijken op het eerste gezicht niet veel met elkaar te maken te hebben, maar er is een sterke link tussen de twee. De voordelen van vissen voor mensen met ADHD lijken talrijk, waardoor het een ideale activiteit kan zijn om mensen met ADHD te helpen een kalmerende omgeving waardoor het teveel aan energie verminderd wordt.

Vissen is een rustige, meditatieve activiteit die een ideaal tegenwicht zou kunnen bieden tegen ADHD-symptomen. Het biedt een ontspannen omgeving waarin mensen met ADHD kunnen leren om hun aandacht te richten op een taak. Bovendien biedt vissen weinig moeilijke technieken, wat zeker een bijdrage levert om hyperactiviteit te verminderen.

Wist u dat vrouwen ook ADHD hebben, daar is nog niet zoveel aandacht aan gegeven maar er worden steeds meer dames getest op ADHD of ADD.

Ikzelf als ADHD-er ervaar veel plezier en rust in het vissen. Vroeger heb ik heel lang in de sport mijn energie kwijt gekund maar door de hyperfocus liep ik tegen allerlei blessures aan.

Per toeval kwam vissen op mijn pad en zo ben ik besmet geraakt met deze hobby. Ik merk dat mijn hoofd leeg is als ik aan de waterkant zit, mijn slaapritme is beter, en de overprikkeling is weg.

Je ziet het vrouwen en vissen gaan ook goed samen!!

Wil je even van de dagelijkse stress af, dan helpt vissen je enorm. Lekker in je eentje in de natuur. Genieten van de Flora en Fauna om je heen.

Iedereen kan vissen, je hoeft niet groot en sterk te zijn, je kunt op je eigen niveau plezier hebben. Gelukkig groeit de groep vrouwen die vissen gestaag.

Wil je wat meer weten, kom dan gezellig langs bij hengelsport zaltbommel  Wij kunnen je onder het genot van een bakkie koffie uitleg geven over verschillende visserijen, voor een klein budget kun je al aan de waterkant genieten.

 

 

Youtube video vrouwen die vissen.