Vissen met Twitchbait!

geplaatst in: Nieuwsblog | 0

Twitchbait is een populaire manier van vissen. Omdat je verschillende soorten vissen er mee kan vangen. Maar wat is een twitchbait nu precies en hoe moet je hier mee vissen? Wij zetten enkele feiten voor je op een rij.

Twitchbait soort plug
Een twitchbait is in een soort kunstaas plug met een korte duiklip . Dus er zijn meerdere pluggen geschikt voor deze techniek omdat je zelf de actie aan de plug meegeeft. Door korte rukjes te geven met de hengel.Door de onverwachte bewegingen in het water gaat hij extra de aandacht trekken van de roofvis. Twichbait kunstaas heb je drijvend, zinkend; in diverse kleuren en maten; sommige pluggen bestaan uit een geheel terwijl andere juist weer meerdelig zijn. Bekende twitchbaits in ons assortiment zijn de Quantum, Doyo, Salmo en 4street.

Twitchbait techniek
Het geven van korte rukjes met je hengeltop. Dit zogenaamde twitchen zorgt er voor dat je plug onverwachte bewegingen maakt onderwater. Dit kunnen zijwaarts bewegingen zijn zoals je dat ook bij een slidende jerkbait zou zien. Maar hij kan ook extra actie omhoog of omlaag meekrijgen. Zo kan je ook met de slagen van je molen spelen wat betreft het twitchen.
Je kan om de zoveel normale slagen met je molen een fel rukje met je hengeltop geven. Je kan hem ook langzaam binnenvissen, ineens stilhouden. Gebruik van Fluorcarbon onderlijn maakt deze actie nog beter. Het zweefmoment is beter en juist vaak het moment van pakken door de roofvis.

Vissoorten
Wat voor soorten roofvis kan je met een twitchbait dan vangen? Dat is het mooie van deze techniek je kan er namelijk vrijwel elke roofvis vangen! DE Snoek is er gek op maar ook de grotere Baarsen zelfs ook de snoekbaars kan je met wat dieper lopende twitchbaits prima vangen. kleinere twitchbaits vang je meestal met wat kleine baars, roofblei, kopvoorn, en zelfs forel mee kan binnenhalen. Het gaat hier om een leuk stukje kunstaas voor de variatie. Probeer er zelf maar eens mee te vissen. De kans is groot dat je wat vangt.

Bekijk in deze Video de uitleg

HSZ YouTube