Vissen met de Torre Picker

geplaatst in: Nieuwsblog | 0

Baarspeuteren met de Torre Picker  is erg populair in Noord-Holland. Het vissen op hoofdzakelijk kleine baarsjes is een ontzettende leuke visserij.

Vaak vang je ze vlak voor je voeten, soms strak aan de overkant. het beste kun je in een poldersloot tussen de 10 en15 meter breed ,met wat waterplanten en een rietkraag vissen. Voor de diepte is tussen de 60 cm en 1 meter het beste. Het water moet niet te helder zijn. Minder geschikte plekken  voor het baarspeuteren zijn de typische baarsstekken zoals havens, brughoofden en kanalen. Dit zijn namelijk de plaatsen waar je meestal grotere baarsen vangt en daarvoor is je baarspeuter uitrusting niet geschikt.

baarspeuteren is meestal kantwerk, daarom wordt er meestal gevist met een licht en kort hengeltje(1.2 tot 2 meter)

aas-(klein stukje ) worm, of een pinkie(dwergmade)


Baarspeuteren met drijvertjes is zo ongeveer de oudste techniek die gebruikt wordt door baarsvissers. Het leuke aan deze techniek is dat je de aanbeet heel goed kunt volgen. Uitloden doe je (gedeeltelijk) zinkend, dat wil zeggen dat wanneer het aas op de bodem komt er meerdere drijvertjes onder water verdwijnen. Je gaat bij het baarsvissen niet afwachten, maar actief aan de slag om de baarzen (die vaak in scholen bij elkaar zitten) over te halen je aas te pakken. Dit doe je door strak vanaf de hengeltop te vissen en de hengeltop steeds een beetje op te tillen zodat de worm of made al dansend door het water gaat. Vervolgens kan je het aas steeds even iets verslepen, dan een tiental seconden laten liggen en vervolgens het aas wederom op en neer laten bewegen. het bewegen van het aas is aantrekkelijk voor de baarsjes en ze zullen het niet kunnen weerstaan en toehappen.

 

Bij een aanbeet zie je het onderste drijvertje vaak al opzij bewegen voor je de aanbeet voelt. Een fel rukje aan het dunne topje wordt direct aan de vissershand doorgegeven en een fractie van een seconde later hangt je eerste baarsje onder de hengeltop. De eerste is binnen en er zullen er hopelijk nog veel volgen. Vis indien mogelijk nooit te lang op dezelfde stek, regelmatig verkassen (indien mogelijk) zodra de aanbeten uitblijven is een gouden regel. Als je de eerste 5 minuten geen beet krijgt verkas je net zolang tot je ze gevonden hebt.

Wij hebben een mooi  Torre Pickerset   voor een leuke prijs  in ons assortiment

Onze bekende visser Cindy heeft een filmpje gemaakt over baarspeuteren

ga maar eens kijken.