vissen met de Carolina Rig

geplaatst in: Nieuwsblog, Uncategorized | 0

De Carolina-rig is een onderlijntje die je kunt vergelijken met de Texas-rig, maar met het zinkgewicht boven de haak bevestigd in plaats van er naar toe te glijden. De Carolina-rig is ook geschikt voor beginnende vissers, deze rig is speciaal ontworpen om vissers te helpen bij het vangen van bodemvissen en vooral op zandbodem, met name baars maar ook de snoekbaars.

we gaan de belangrijkste zaken met je delen zodat jij ook veel plezier met de Carolina Rig gaat beleven !!

Hoe vis je met de Carolina Rig?
Het vissen met een Carolina Rig is een zeer populaire finesse techniek. Je vist een stek langzaam en zorgvuldig af. Stukje voor stukje sleep je bijvoorbeeld met een shadje over de bodem tot je het hele stuk hebt afgevist. Vooral op dagen dat de vis ‘echt niet wil’ kan de Carolina Rig het verschil maken.

de benodigheden zijn :
leader lijn 43/100 70 cm
fluorcarbon onderlijn 28/100 60 cm
glazen kralen
rubber stopper
Tungsten bullet weight
een achtje,warteltje
Carolina shad of een worm
Een offsethaak van Gamakatsu

Welke offset haak kun je nu het beste gebruiken:
maat 2 of 4 (dat is afhankelijk van het formaat kunstaas dat je gebruikt)
Wij hebben een mooie Carolina lijn van Spro in ons assortiment, waar wij erg enthousiast over zijn.
je kunt het hele jaar door de Carolina Rig gebruiken, vooral in de winter is de baars actief, maar je kunt deze onderlijntjes natuurlijk ook gebruiken om op karper of snoekbaars te vissen. In de Bommelerwaard zijn er genoeg visstekken om lekker te vissen. kom gezellig langs bij Hengelsport Zaltbommel, dan geven we je graag meer info over het vissen met de Carolina rig onder het genot van een bakkie koffie !!