Roofvissen op de Waal

geplaatst in: Nieuwsblog | 0

Er zwemmen veel verschillende roofvissen rond op de Waal
Waaronder : Snoekbaars, snoek, baars, meerval, roofblei, en
soms hoor je weleens vangsten over Zalm, Zeeforel, steur.

Maar hoe pak je het roofvissen aan de Waal aan hier komen een paar weetjes en tips.
Het beste is van de krib te vissen en dan met de stroom mee, je ziet aan de kop van de krib een nering door de stroming van het water, dit komt door dat het water uit het kribvak naar de hoofdstroming gaat en vaak zie een stuk water dat helemaal glad is door dat deze stroming tegen elkaar loopt en onderwater begeeft hier ook meestal het talud waar de roofvissen zich graag ophouden door dat hier de prooivissen in de problemen komt.

Van af het strand wil het ook wel gaan en zeker tegen de avondschemering dan komen de roofblei en snoekbaars hier graag naartoe voor het speldaas, houd hier goed in de gaten waar de stroming heen gaat, dit doe je om wat waterdiepte te hebben bijvoorbeeld gaat de stroming naar links vis dan tegen de rechts liggende krib hier staat dan het meeste water vooral tegenwoordig naar de krib verlagingen.

Wat hebben we nodig:
Voor de meeste roofvissen kun je al met een spinhengel van 20 gram tot 60 gram werpgewicht aan de gang dit hoeft niet duur te zijn.

(Voor de meerval heeft u specialistischer materiaal nodig hier gaan we nog een keer een apart stukje over schrijven)

De molen gevuld met een 0.25mm nylon of een gevlochten lijn van 0.12mm
Een goed schepnet is wel belangrijk dit omdat u op een krib staat en geen halsbrekende capriolen uit wilt halen om een vis te landen.

Kunstaas:
Je kunt met verschillende kunstaassoorten vissen pluggen,
spinner, spinnerbaits en shads

Pluggen zijn zeer effectief op Roofblei, baars en snoek met pluggen kunt u verschillende waterlagen (dieptes) afvissen oppervlaktekunstaas voor roofblei en baars, voor de snoek mag deze weer wat dieper gaan persoonlijk gebruik we pluggen die niet dieper lopen dan 3 meter en een drijvende actie hebben, drijvend omdat we dan door verschillende snelheden van binnen draaien verschillende dieptes met de zelfde plug kunnen bevissen.

Shads zijn toch wel het meest en gemakkelijkst te gebruiken kunstaas op de rivier deze hebben al een actie in het lichaam bij het gewoon binnen draaien en alle rovers zijn er gek op als er zo’n stukje kunstaas voorbij komt.