Pelagic Vissen!

geplaatst in: Nieuwsblog | 0

Wat is Pelagic vissen:
Eigenlijk het zelfde als verticaal vissen maar niet op de bodem zoals gebruikelijk maar je Vist halverwege het water.
De Pelagic Shads van Quantum zijn speciaal gemaakt voor deze visserij, Heel veel vissers doen dit met een fishfinder met Livescope , zo sporen ze de snoekbaars op in het water.

Een baitcaster is dan de ideale hengel voor deze visserij. De Pelagic shad laat je na het spotten van de Snoekbaars verticaal zakken en houdt de aas presentatie iets boven de gespotte vis. Als je met een Livescoop vist zie je op het scherm hoe de vis reageert op jouw acties. Als de snoekbaars gretig is, zal de vis onmiddellijk reageren door met een stevige staartslag naar het aas toe te zwemmen om het meteen te grijpen. Maar veel vaker zul je de kunst van het verleiden moeten gebruiken om de vis voor je te winnen.

Welke techniek voor pelagic vissen:
Nadat je het aas subtiel hebt laten zakken boven de vis, maak je een paar sterke, korte bewegingen met de hengel om de vis wakker te schudden. Vaak reageert de snoekbaars hier op komt omhoog, via je livescoop kun je dit duidelijk waarnemen, en de vis aanslaan. Is de snoekbaars afhoudend maar wel geintreseerd in de pelagic shad en kunnen we beter niet te veel bewegen om de snoekbaars af te schrikken. Less is more en soms kan een langzame opwaartse beweging de sleutel van de dag zijn om de beet te krijgen.

Wij geven graag advies over deze visserij en kom langs voor tips and tricks. In onze webshop een ruime keuze shads van Quantum