Herrie trappen!

geplaatst in: Nieuwsblog | 0

Herrie trappen

Het is het standaard beeld tijdens die eerste maand van het seizoen: Razendsnel veranderende visgronden, een rappe verhoging van de watertemperatuur en natuurlijk plantengroei. Heel veel plantengroei. Trollen kun je voorlopig op je buik schrijven, want in plaats van roofvissen haal je nu voornamelijk algen en waterplanten aan boord. Je wordt dus min of meer gedwongen tot actief, werpend vissen.

Het is een situatie waarmee we in met name de maanden juli en augustus zullen moeten dealen, en gelukkig is er ook een goede oplossing voor. Want wat je als roofvisser in deze groeizame maanden wil, is kunstaas dat bij het binnenvissen niet gelijk het halve plantenbed meeneemt. En gelukkig is dergelijk kunstaas al enige jaren onder ons, afkomstig vanuit de largemouth-bass-visserij in de Verenigde Staten: Chatterbaits en spinnerbaits!

Je moet misschien even wennen aan het uiterlijk van deze aasjes. Want zowel chatterbaits als spinnerbaits lijken in de verste verte niet op iets als een prooivis. Vangen doen ze echter als de beste! Wanneer je het goed analyseert, is dat ook logisch: Door de enorme vibraties die deze herrieschoppers veroorzaken, in combinatie met roofvis die twee maanden geen kunstaas heeft gezien, zijn dit de absolute toppers van dit moment!

En laten we wel wezen: Zowel de chatterbait als de spinnerbait zijn ook geweldige ontwerpen! Waar de spinnerbait zo is vormgegeven dat deze zonder allerhande zaken te haken tussen de plantjes doorglijdt, is de chatterbait zo vormgegeven dat het pulserende blad zich er dwars doorheen snijdt. In beide gevallen vis je dus behoorlijk weedless, en dat is momenteel erg prettig!

Wat de vangkracht van zowel de spinner- als de chatterbait betreft kunnen we kort zijn: Die is ongeëvenaard! De combinatie van “maagdelijke” roofvis in deze periode, en de heftige vibraties van deze aasjes zorgen ervoor dat je vrijwel elke roofvis met deze creaties kunt foppen. Baars, snoekbaars, snoek, roofblei en zelfs windes gaan geheid voor de bijl wanneer je deze herrieschoppers inzet in deze warme periode! En niks twitchen of jerken: Gewoon lekker agressief in één tempo binnenspinnen. Kind kan de was doen..

Wist je dat wij een groot assortiment van deze aasjes op voorraad hebben? Van de topmerken SPRO, Doiyo Iron Claw en Fox Rage, dus er zit beslist wat voor je bij! Kom naar de winkel of check de webshop en laat je door ons team adviseren om dit seizoen jouw droomvis te vangen!