Feederen en vaste hengel :Waal

geplaatst in: Nieuwsblog | 0

De Waal een mooie rivier met grootte vissen, deze keer een Blog over het vissen op de Waal met de feeder en vaste hengel.

Hengel:
We beginnen met de feeder wat op de Waal heel populair is om te doen, wat heb je nodig
Vis je van het strand heb je een stevige 100 tot 140 grams hengel met een lengte van minimaal 3.90m nodig.
Vanaf de krib heb je aan een 100 grams hengel genoeg.

Wij zelf gebruiken hiervoor de Browning Black Viper serie voor, deze kunnen een flinke korf wegzetten en toch parabolisch bij het drillen van de vis.

De molens:
Mogen ook best stevig zijn omdat het om grootte vissen en korven gaat mag deze een stevige as hebben met een lage overbrenging dit alles om langer plezier van u spullen te hebben.
De lijn:
Nylon minimaal 0.28mm en gevlochten zijn mag zeker 0.12mm zijn.

Korven:
Twee modellen werken het beste speedkorven vanaf 60 gram tot 90 gram Blokkorven vanaf 40 gram tot 120 gram. (gewichten zijn naargelang de stroming of waterstand)
Onderlijnen met haak:
Vanaf 0.16mm haak maat 14 en dikker mag zeker en aan te raden er wordt soms met 0.22mm haak maat 8 gevist als de vis echt los is.

Voer en aas:
Wij gebruiken het meest op de Waal Berlok DK en Traper River feeder
Berlok DK gebruiken we als we veel aas op onze plaats willen brengen en Traper River als de vis wat zuiniger aast meestal in de winter periode en vroege voorjaar.

Aas kan heel breed zijn ons populairste aas van voor naar achter: Maden, casters, wormen, mais, miniboilies en brood.
Het kan soms zeker lonen om een keer veel maden en casters te gebruiken de windes zijn hier gek op en dat zijn soms kapitelen vissen die van dit formaat niet overal in Nederland voorkomen.

De brasems zijn weer helemaal gek van wormen en casters exemplaren van meer dan 3 kilo is geen uitzondering op de Waal.

De vaste hengel
Wordt niet veel gedaan omdat het een moeilijke visserij is en ervaring nodig is om te weten wat je nodig hebt, de dobbers die nodig kunt hebben variƫren van 1 gram tot 18 gram als het je lukt om te ontcijferen wat en waar je een bepaalt gewicht nodig is het een machtig mooie visserij.

Wat wel goed gaat met de vaste hengel is vissen met een korf aan de lijn hiervan kan ik u het beste verwijzen naar een filmpje van mijn eigen op Youtube William van Tongerlo Polefeederen aan de Waal. ( PoleFeeder Fishing at the Waal)
En natuurlijk kunt ook binnenlopen bij Hengelsport Zaltbommel voor info over deze vismanier